Om Chia

Chia frø –
som en monoprodukt og produkter med Chia frø


 

Hvad er Chia? – Botanik, oprindelse og historie.


Chia-planten (Salvia Hispanica) er en en eenårig plante og tilhører familien af ​​Salvie plantefamilien. Deres frø var bl.a. Maya og Aztekerne er ikke kun blevet forbrugt som en basal fødevare i mere end 4.000 år, men har også været intensivt anvendt til kulturelle formål på grund af deres særlige virkning.

Dette medførte, at spanierne forbød dyrkning af Chia i løbet af deres erobringer i Central- og Sydamerika.
Chia overlevede kun i et fjernt og uigennemtrængeligt område i Mexico, hvor det blev genopdaget af en Supermarathon-løber (Christopher McDougall) og en amerikansk landbrugsforsker (Dr. Wayne Coates) i begyndelsen af ​​1990’erne. Over marathonløberne spredte Chia frø hurtigt i USAs sportsverden (se bogen “Born to Run”) om Dr. Wayne Coates gik ind i næringsvidenskabens verden. Dr. Coates selv beskriver Chia frø som et “mirakel”, fordi han på trods af intensiv indsats ikke finder noget bedre ord for det, som han indrømmer i sin bog “Chia – Den komplette guide til det ultimative superfood”.