Hvorfor Chia

Hvorfor Chia?


Chia frø kaldes “superfood”. En lidt  “Pop smart” betegnelse, der  står for intet andet end en naturlig og nærende fødevare – hvor een af dem er chia frø! Der er to kvaliteter, der mangler i mange “moderne” forarbejdede fødevarer: de er ikke længere naturlige.

Chia tilhører Salvie pante familien. Chia frø har været en grundlæggende fødevare i århundreder for Aztecs, Mayas og Incas – indtil spanierne forbødr dyrkning i løbet af deres erobringer i Central- og Sydamerika. Begrundelsen for forbuddet er stort set den samme, som berettiger dagens overvældende succes med chia frø: en “komplet” fødevare, der giver stabil energi over en lang periode.

Ernæring – og frem for alt sund kost – bliver i stigende grad i centrum for folks opmærksomhed over hele verden. Det faglige samfund har erkendt, at mange sundhedsmæssige problemer har at gøre med en mangel på kost. Chia frø er så fuld af vitale stoffer, at de kan kompensere for mange mangler. Derfor er vi overbeviste om at kunne yde et værdifuldt bidrag til en fuldt udviklet kost med chia frø, og vi er derfor entusiastisk begejstret til at sprede viden om Chia og anvendelse af chia frø.

Vi tilbyder også andre værdifulde produkter: For eksempel chia mysli crunch, hamp frø og quinoa.